Brukerveiledning

Hvordan bruke Fellesverktøy-appen

Første du må gjøre for å komme i gang med Fellesverktøy-appen er å laste den ned. Det gjør du ved å:

Klikke på linkene under om du er på mobil:

iOS
Android

Åpne Web-versjonen om du er på PC.

Web

Du kan også søke etter “Fellesverktøy” i enten App store eller Google Play Store på din enhet.Logge inn


Når du nå har lastet ned Appen vil du bli møtt med en Login skjerm. Her skriver du inn din mailadresse typisk [email protected] . Det er viktig at du bruker din firmamail så du kommer automatisk inn i riktig firma i appen. Du vil nå få en mail med en login-link, det er viktig at du er innlogget på mailen din på enheten du prøver logge inn på, da login-linken vil logge deg inn på denne enheten.


Om dette skal være et problem kan du klikke på “jeg vil bruke passord” og du kan opprette et passord. den passordløse innloggingen er kun for å slippe huske på passord og er like sikker.

Skjermbilde fra appen

Du er nå innlogget!


Da er det første du kan gjøre å oppdatere navnet ditt og telefonnummer i profilinstillingene dine så dine medarbeidere kan kontakte deg enklere.


Klikk på Instillinger ikonet i høyre hjørne og så på din epostadresse (øvereste i menyen). Her kan du legge inn ditt navn og telefonnummer. du kan også endre farge på appen om du ønsker.


Du kan nå gå tilbake til menyen og vente på at administrator i firmaet ditt godkjenner deg og slipper deg inn så du får tilgang til lagrene. Om dette tar lang tid kan du kontakte han og be han godkjenne deg / slippe deg inn. (Administrator er som oftest den som har mest med fellesverktøy i din bedrift å gjøre).


Du er nå slippet inn!

Skjermbilde fra appen

Hvordan ta over et verktøy


For å ta over et verktøy så kan du enten skanne QR-koden på verktøyet med å klikke på “SKANN QR-KODE” knappen på menyen eller bruke kamera på mobilen din om du har QR-kode skanner inkludert. Dette vil åpne opp verktøyet sin side I appen automatisk.


Du kan selvfølgelig også klikke på “VERKTØYLAGRE” knappen på menyen og så inn på riktig lager og lete I listen eller søke for å finne det. men med skanningen sparer du en del tid.


Så klikker du bare “TA OVER”. Den vil da stå på deg og andre kan med en gang se at du har tatt den over om de klikker seg inn på samme verktøy.

Skjermbilde fra appen

Hvordan levere tilbake et verktøy


For å levere tilbake verktøy eller gi det videre til en kollega så må du enten skanne QR-koden eller finne fram til verktøyet i listen over verktøy.


Så klikker du på “GI” knappen og du vil da få opp verktøylagrene i firmaet så du kan sette den tilbake der du fant den, eller om du har gitt det videre til en kollega så kan du finne navnet i listen over brukere og gi det til den brukeren du ønsker.

Skjermbilde fra appen

Hvordan plassere ut et verktøy


For å plassere ut et verktøy må du først ta over verktøyet som forklart 2 avsnitt over. Du kan så klikke på“UTPLASSERT” fanen og så på “VELG PLASSERING”. Du vil så få opp et kart og kan skrive inn adressen eller klikke på “FINN MEG” og appen vil spørre om din posisjon for å kartlegge hvor du står nå og har lagt fra deg verktøyet.


Klikk så oppe I høyre hjørne for lagre om du er fornøyd med plassering. Adresse vil så dukke opp på verktøysiden og du kan legge inn kontaktperson om du ønsker for hvem som har ansvaret for verktøyet på dens nye plassering. Du kan også legge inn dato den skal være utlånt til for å gjøre det enklere for dine kollegaer vite når den er tilgjengelig igjen. Du får også varsel så du ikke glemmer hente det.


Om du ønsker se plassering på utlånte verktøy så kan du gå tilbake til verktøylagre, og klikke på ønsket lager. Så kan du klikke på fanen “UTLÅNT”og så på “KART OVER UTPLASSERTE TING”. Her kan du se kart over alle utplasserte verktøy i firmaet i tilfelle noe skulle gå i glemmeboken.

Skjermbilde fra appenSkjermbilde fra appen

Hvordan reservere et verktøy


For å reservere et verktøy frem I tid, så gjør du som vanlig med å skanne QR-kode eller finne verktøyet fram I listen på ønsket lager. Klikk så på“RESERVERT” fanen og du kan nå se om noen har reservert verktøyet de neste dagene eller du kan klikke på “KALENDER” for å velge dager du ønsker reservere denne.


For å gjøre det enklest mulig (og kjappest for brukere) så har vi delt opp dagene i 3 deler. som er Morgen, Ettermiddag og Kveld. Om du skal reservere den for en hel dag er det bare velge alle 3 med å klikke på datoen for en dag som vist I bildet til høyre her:


Andre brukere kan se på fremsiden av verktøyet at du har reservert den og andre kan ikke reservere den den tiden du har reservert den.

Skjermbilde fra appenSkjermbilde fra appen

Annen nyttig informasjon.


Når du er inne på verktøysiden så kan du klikke på info i høyre hjørne for å se info om verktøyet, og for å se historikken på når det ble hentet sist. Du kan ringe direkte til brukeren som har verktøyet også fra denne siden. Det kan også være det ligger pdf her med brukermanual eller lignende på noen verktøy, så lurt å sjekke her av og til.


Når du er inne på lageret, og ser listen over verktøy, så kan du søke på toppen for å finne verktøy. Du kan også se hvilke verktøy som er utlånt. Du kan også sortere etter kategori, så det gjør det litt enklere finne fram om det ikke skulle være en QR-kode på verktøyet.

Sist oppdatert 30.08.2022